Cum alegi poza de profil? Cum încarci și editezi pozele pe profilul tău?

This article is available only in Romanian.

Ai realizat pozele, dar acum te întrebi cum să le încarci pe profil și care să fie prima poza?

De ce e atât de importantă poza mea de profil?

Poza de profil este primul contact pe care îl are directorul de casting, regizorul sau producătorul cu tine și este decisivă.

Este singura pe care o văd când sunt listate propunerile de casting. Dacă nu i-ai convins cu ea, nu vor da “click” sa intre pe profilul tău, pentru a vedea și celelalte poze.

Vei apărea într-o listă de prezentare alături de alte câteva zeci de persoane. Dacă vrei să atragi atenția, ai grijă ca poza ta de profil să fie expresivă, clară și relevantă, să transmiți ceva, să comunice ceva despre tine, să fie de impact.

Dacă nu o selectezi bine și nu o incadrezi corect cu opțiunea "Crop", s-ar putea să iți vadă doar picioarele și să pierzi castingul din acest motiv.

Cum încarci și cum editezi pozele pe profil?

Loghează-te în contul tău, mergi în Dashboard > My profile > Edit Profile - secțiunea Photos, apoi:

Cum încarci poze noi?

În zona “Upload new pictures” - Drag & Drop fișiere din calculator sau click în zona respectivă și ți se va deschide fereastra pentru a selecta și încărca poze noi din telefon/calculator.

Atenție la formatul și mărimea pozelor! Formate de fișiere acceptate: JPG, JPEG și PNG. Mărimea maximă acceptată per poză: 15 MB. Dacă nu respecți formatul și mărimea, vei primi mesaj de eroare și nu vei putea încărca pozele

⚠️Nu încerca să încarci aici fișiere video, vei primi mesaj eroare. Mergi în secțiunea dedicată Videos pentru a încărca fișiere video.

Cum ștergi o poză?

Mergi cu cursorul pe poza pe care dorești să o ștergi și apasă pe butonul “Delete”.

Cum schimbi ordinea pozelor încărcate pe profil?

Mergi cu cursorul pe poza pe care dorești să o muți și cu ajutorul unei acțiuni de tip Drag & Drop o plasezi pe locul dorit. Procedezi la fel, cu Drag & Drop, pentru a-ți așeza pozele în ordinea preferințelor. Recomandăm ca primele poze sa fie cele mai recente, care te reprezintă cel mai bine acum. Aceasta este și ordinea în care apar automat pe profilul tău când sunt încărcate, primele fiind cele mai recent.

Cum vezi care e poza ta de profil?

Poza pe care apare eticheta “Profile picture” este poza ta actuală de profil, adică prima poză cu tine. Este singura pe care o văd inițial (înainte de a da “click” pe ea pentru a-ți deschide profilul complet) directorii de casting, producătorii și regizorii când sunt listate toate propunerile de casting.

Cum îți setezi sau schimb poza de profil? Cum o încadrezi corect?

Mergi cu cursorul pe poza pe care o dorești să o alegi și selectează “Make Profile Picture”. După ce ai selectat poza de profil, mergi cu cursorul pe ea și apasă butonul “Crop”. Se va deschide o fereastră unde poți ajusta încadratura și mărimea pozei astfel încât focusul să fie pe fața ta, iar fața să fie centrată. Ideal cercul care încadrează poza să îți taie linia umerilor. Verifică să nu lași spațiu sus, adică linia cercului care încadrează poza sa fie “lipită” de capul/părul tău, folosește la maxim spațiul disponibil. Vezi exemplele mai jos.

Cum trebuie să arate poza ta de profil?

Trebuie să fie cel mai bun headshot pe care îl ai, să te reprezinte 100%, să îl determine pe regizorul care nu te cunoaște să își dorească să intre pe profilul tău! Să dea “click” pentru a afla mai multe despre tine.

Poza ta de profil trebuie să fie recentă! O poză în care trăsăturile feței sunt foarte clare, o poză frontală și în care ți se văd bine ochii. Aceștia reprezintă cea mai importantă trăsătură facială și trebuie să fie vizibili. Deasemenea, recomandăm să fie o poză color.

Cum NU trebuie să arate poza ta de profil?

NU îți seta ca poză de profil:

  • planuri medii sau întregi (nu se văd trăsăturile feței);
  • poze cu decor, pentru că distrag atenția de la tine;
  • poze cu profil sau semiprofil, pentru că nu au relevanță, nu ți se văd ochii;
  • poze cu ochelari de soare sau alte accesorii pe cap sau în păr, de care nu te mai vezi 😊.

Iată mai jos cateva exemple, din care sa te inspiri, cum arată o poza de profil buna, cu care sa convingi din prima:

Verifică și articolele

Citește în Help Center restul secțiunilor referitoare la construirea profilului. Verifică și celelalte Articole pentru a fi cât mai bine pregătit la castinguri. De tine depinde să iei joburile!

Ai citit articolele noastre, dar tot nu ești sigur că îți poți face singur materialele și vrei să apelezi la profesioniști? The Cast List îți oferă servicii opționale (exemplu: realizarea de materiale foto-video, “About me” video, monolog, demo reel, self-tape-uri, showreel, casting coach sau consiliere profesională), cu echipa noastră sau cu partenerii fotografi, regizori și directori de casting. Dacă îți dorești unul dintre aceste servicii, contra cost, transmite-ne un e-mail cu solicitarea ta pe contact@thecastlist.com