Cum să fie pozele și videourile de prezentare pe profilul tău, ca să iei castingurile?

This article is available only in Romanian.

Profilul tău pe The Cast List este completat și ai ajuns la ceea ce este cel mai important: imaginea ta. Te gândești să renunți? Nu ai poze sau video de casting și nu știi cum să le faci?

E simplu! Citește acest articol și o să înțelegi ce se cere. Te inspiri din exemple și îți faci poze de casting bune, care să-ți aducă joburile dorite. Ai nevoie doar de un smartphone, lumină naturală și un fundal neutru.

De ce sunt atât de importante pozele?

În această industrie imaginea este totul! Fotografiile tale sunt primul contact pe care-l au profesioniștii din domeniu cu tine, cu imaginea ta, ca talent. De la prima poză cu tine, trebuie să-i convingi, să spună “DA, se potrivește perfect pentru rolul meu!”

Ce fel de poze se cer în această industrie?

În primul rând uită de glamour, Instagram și filtre. Trebuie să reflecte realitatea, să fie cât mai recente. Nu se acceptă (și vor fi șterse): poze cu filtre, prelucrate, precum pozele de pe Instagram sau videourile de pe Tik Tok.

Scopul fotografiilor este să te prezinte pe tine ca talent, nu să seducă privitorul.

Directorii de casting, regizorii sau orice alt tip de potențial client vor să te vadă cât mai firesc și natural, nu cu filtre și efecte.

Cu ce sa te imbraci? Ce fundal folosești? Cu ce faci pozele??

Cele mai bune poze de casting sunt cele naturale și fără efecte speciale. Le poți face chiar tu, cu un telefon mobil!

Cu pozele de casting transmiți ceva despre tine, o mică parte din personalitatea ta.

Expresii și poziții.

Începe cu cele standard:

  • Poze de prim plan, în care să îți vedem cât mai bine fața. Obligatoriu cu privirea la cameră, frontal. Cel puțin una și cu zambet.
  • Poze plan întreg, în care să iți vedem corpul în întregime: una din față și câte una din fiecare profil (stânga, dreapta).
  • O poză și cu mâinile, uneori acest detaliu contează.

Continuă apoi cu:

  • 2-3 poze cu setul de gesturi/expresii/mimică pe care le stăpânești cel mai bine.
  • Câteva poze cu detalii și particularități. Sunt importante, vrem să le vedem, poate te alegem și iei rolul fix pentru un anumit detaliu

    Exemple: Dacă îți dorești roluri dramatice sau mizezi pe un râs sau un zâmbet larg, atunci include aceste expresii. Dacă mergi pe skateboard, ai un tatuaj, piercing sau cânți la un instrument, încarcă 2-3 poze reprezentative, din care să vedem aceste detalii. La fel, dacă porți ochelari, aparat dentar, orice detalii sunt importante.

Cromatică și lumini, peisaj

Nu uita că tu trebuie să fii în prim plan, nimic altceva! Tu ești punctul central al fotografiei. Fără “decor”, acela nu prezintă interes. Cromatica trebuie să fie cât mai neutră, luminile să te pună în evidență și nimic din cadru să nu „fure ochiul”.

Poți avea atât poze color, cât și alb negru, atât în lumină de studio cât și în lumină naturală.

Vestimentația

Poartă haine simple, în culori neutre, care te evidențiază cel mai bine, în care te simți confortabil.

Nu vrei să prezinți moda, ci pe tine, cum ești în realitate. Nu te stresa să arăți cele mai bune haine. Reacția privitorului trebuie să fie legată de tine, nu de o piesă vestimentară.

În cazul persoanelor de sex feminin este recomandat un machiaj cât mai simplu. Machiajul în exces nu te va ajuta, ba chiar s-ar putea să nu fii selectată dacă nu ți se văd bine trăsăturile din cauza machiajului excesiv.

Așa nu!

Ține cont de ce NU se cere:

  • ⛔ Exclus ochelari de soare, pălării și alte accesorii “de decor”. Ne interesezi doar tu! 🙂
  • ⛔ Fără haine cu modele complicate, linii, buline sau orice altceva încărcat și nu închiria costume de teatru, nu exagera cu vestimentația. NU prezintă interes: hainele excentrice sau brandurile, logo la vedere, culori stridente.
  • ⛔ Exclus peisaje, clădiri impresionante, turnul Eiffel, animale de companie (doar dacă ai unul pe care ți s-a cerut să-l aduci la filmare, participă și el la casting 🙂). Pozele cu prietenii sau cele din călătorii, în care tu de abia te zărești prin zăpadă… nu interesează. Te vor face să arăți neprofesionist și nu vei prezenta încredere.
  • ⛔ NU încarca poze blurate, pixelate, în ceață, din vacanță cu palmierul sau cu prietenii!

Atenție! Dacă imaginea pe care tu o prezinți nu e la nivelul standardelor cerute, ai șanse mici să iei rolul dorit.

Câte poze și video?

Maxim 15 poze pe profilul tău. Recomandăm top 7 poze și 3 videouri, cele mai bune și cele mai recente! În niciun caz mai mult de 15 poze.

De ce? Totul se desfășoară în viteză în această industrie. Directorii de casting, producătorii și regizorii nu au timp și nici răbdare să vizualizeze zeci de poze și videouri. Dacă lași pe profilul tău și materialele irelevante, riști să le pierzi atenția și să ratezi castingul.

Cât de des să le actualizezi?

Ideal la câteva luni. Obligatoriu de fiecare dată când îți schimbi look-ul/imaginea, mai ales dacă: ai slăbit, te-ai îngrășat, ți-ai lăsat barbă sau ai schimbat coafura ori culoarea părului.

De ce? Nu vrei să te aleagă cineva pentru o imagine și apoi să nu te mai recunoască în realitate.

Important: Pe fiecare poză, directorilor de castig, regizorilor și producătorilor le apare disponibilă informația despre data la care a fost încărcată poza. Aceasta este ideal sa fie cât mai apropiată de data la care ai realizat poza, pentru o informație cât mai corectă, care te va ajuta să iei castingurile. Nu trișa, nu e corect și nici nu vei lua castingul final! Ba mai mult, riști ca profilul tău sa fie marcat “Neprofesionist” și să nu mai ai acces la joburi.

Iată mai jos câteva exemple, din care să te inspiri, cum arată un set de poze bune de casting, atât pozele standard de prezentare, cât și cele cu diverse expresii, particularități sau talente:

Acum, pentru că ai toate informațiile necesare, treci la treabă! 🙂 Nu mai amâna, nu ai niciun motiv. Cu dispoziție bună, un telefon mobil smart și puțină încredere în tine, fă-ți acum pozele bune de casting!

Succes! Aplică la castinguri, job-urile vor veni! 🤩

Verifică și articolele

Citește în Help Center restul secțiunilor referitoare la construirea profilului. Verifică și celelalte Articole pentru a fi cât mai bine pregătit la castinguri. De tine depinde să iei joburile!

Ai citit articolele noastre, dar tot nu ești sigur că îți poți face singur materialele și vrei să apelezi la profesioniști? The Cast List îți oferă servicii opționale (exemplu: realizarea de materiale foto-video, “About me” video, monolog, demo reel, self-tape-uri, showreel, casting coach sau consiliere profesională), cu echipa noastră sau cu partenerii fotografi, regizori și directori de casting. Dacă îți dorești unul dintre aceste servicii, contra cost, transmite-ne un e-mail cu solicitarea ta pe contact@thecastlist.com