De ce te-ai făcut actor?
Setează-ți obiectivele profesionale.

This article is available only in Romanian.

Cu siguranță ai ales actoria din pasiune, ai făcut o școală, ai început un drum pe care ți-l dorești drept carieră. Sau poate că ai deja o carieră consacrată și vrei mai mult de la tine. Află mai jos cum îți poți seta obiectivele tale profesionale.

Meseria de actor, fie el de film sau teatru, este în mod categoric una vocațională. Ai ales această meserie din pasiune și bineînțeles din talent, totuși realitatea te obligă să faci și lucruri poate mai puțin atractive. Tu trebuie să fii propriul tău agent, să te promovezi, să știi să te prezinți și să cucerești oameni ce mai târziu îți vor aduce proiecte. Mai ales dacă ești pe o piață ca România sau Europa de Est, unde agenții sau ceilalți profesioniști care să te susțină lipsesc.

Știm, tu vrei să joci. Să ai roluri, să te exprimi artistic, dar pentru ca rolurile să vină la tine, trebuie să faci tu primul pas.

Oricât de dificil poate părea, trebuie să-ți setezi obiectivele profesionale.

Poate că visezi să-l joci pe Hamlet sau Julieta sau vrei să ai un rol într-un SF de Hollywood, dar s-ar putea ca tipologia în care intri profesional ca actor să nu-ți permită asta.

De aceea e important să te cunoști ca profesionist.

Tot setul de caracteristici – de la vârstă, înălțime, voce și până la temperament îți dictează de fapt profilul tău profesional.

Chiar dacă poți juca roluri de compoziție sau contr amplois, asta nu înseamnă că nu ai un profil, că nu intri într-o tipologie de actor, ci arată versatilitatea ta profesională.

Așa că, stabilește-ți plaja de roluri pe care le poți interpreta.

Odată ce ai făcut asta, lucrurile vor fi mai simple.

Poți selecta casting-urile la care știi că ai șansa de câștig, poți să te poziționezi într-un anume fel și să-ți creezi propriul brand. Da, propriul brand!

Dacă acum simți că ai obosit, te-ai epuizat ca artist este pentru că ți-ai pierdut motivația.

Lipsa ei apare tocmai când vrei să faci din toate câte puțin, când mergi la orice casting, când spui da oricărui proiect fără să te întrebi dacă chiar ești omul potrivit la locul potrivit.

Hai să recapitulăm:

  • Cunoaște-ți profilul profesional;
  • Creează-ți propria imagine pe care vrei s-o lași celor care te cunosc;
  • Concentrează-ți eforturile pe casting-uri și probe în care te potrivești cu adevărat.

Poate părea intimidant acest proces, de aceea îți punem la dispoziție The Cast List – o platformă care revoluționează întreg procesul de casting din România. The Cast List îți permite crearea unui profil complet de actor și-ți creează conexiuni cu producători, regizori sau directori de casting în timp real. The Cast List îți facilitează accesul la casting-uri și te ajuta să-ți promovezi profilul, să fii vizibil, să arăți cine ești, să-ți maximizezi șansele de reușită. Pentru că vrem să ai un profil complet, realizat la cele mai bune standarde, îți putem oferi si ședințe foto create de către specialiștii noștri, prezentări video ori showreel, și bineînțeles consiliere profesională, atunci când simți că ai nevoie.

Nu mai aștepta,

BE on The Cast List!

Creează-ți profilul acum și pregătește-te pentru o experiență revoluționară de casting!