Showreel - Toți vorbesc despre el

This article is available only in Romanian.

Showreel-ul este cartea ta de vizită în lumea video. Este o colecție de experiențe profesionale, montate într-un fir narativ ce poate spune o poveste.

Montează-l și remontează-l constant, de fiecare dată când ai un nou proiect, include-l dacă este relevant.

Hai să vedem cele 5 puncte esențiale ale unui showreel.

1. Deschiderea showreel-ului

Prima imagine a showreelu-lui trebuie să prezinte clar artistul vizat, nu cadre largi cu mai multe persoane ci un prim plan sau chiar o fotografie portret, spectatorul trebuie să știe din primul moment la cine se uită, care este personajul principal.

2. Conținutul showreel-ului

Showreel-ul nu este o poveste cronologică, începe cu scenele cele mai valoroase și recente, folosește material care te reprezintă în situația actuală, privitorul se așteaptă ca artistul să arate ca în showreel, așa că nu folosi material învechit. Cele mai bune sunt scenele intime, prim planuri, cadre în care se vede bine fața, ochii, jocul de reacții.

3. Materialul folosit în showreel

Cel mai apreciat și relevant material pentru showreel sunt scenele de film de lung metraj dar pentru cei care nu au avut ocazia încă să joace în filme, se pot folosi și reclame sau filmări din spectacole, televiziune sau chiar filmări destinate showreel-ului. Poți alterna și cu cadre de acțiune sau cascadorii în funcție de caz. Cuprinsul este foarte important tocmai pentru că, printr-un showreel îți poți atribui anumite tipologii pe care le stăpânești mai bine.

4. Încheierea showreel-ului

În încheiere ai ocazia să amintești privitorului cine ești ca artist și să arăți și roluri dintr-un trecut mai îndepărtat. Aici poți pune material din roluri de succes, doar pentru a atrage atenția că ai făcut acest rol și, cine știe, pentru a fi recunoscut și reținut mai ușor.

5. Durata showreel-ului:

Durata recomandată a showreel-ului este de 2 minute, se întâmpla de multe ori să fie depășită și asta nu e o greșeală. Ce contează e să captivezi privitorul și să nu te pierzi în detalii sau să diluezi mesajul.

La fel ca într-o reclamă, ritmul este extrem de important. Acesta va determina privitorul dacă să privească sau nu până la capăt showreel-ul tău.

Dacă simți că ai momente moarte scoate-le din montaj, dacă nu poți, atunci folosește-te de milestones și indexări de timing – poți ghida privitorul să sară direct la reclame sau la filme, fără să mai vadă restul de material.

Pentru că vrem să ai un profil complet, realizat la cele mai bune standarde, îți putem oferi si ședințe foto create de către specialiștii noștri, prezentări video ori showreel, și bineînțeles consiliere profesională, atunci când simți că ai nevoie.

Nu mai aștepta,

BE on The Cast List!

Creează-ți profilul acum și pregătește-te pentru o experiență revoluționară de casting!