Pozele de prezentare – Cum să te prezinți fără cuvinte

This article is available only in Romanian.

Se tot spune că o poză face cât 1000 de cuvinte. Dar cum te asiguri că sunt cuvintele corecte, cele care te reprezintă în cel mai bun fel?

Fotografiile tale sunt, în general, primul contact pe care-l au profesioniștii din domeniu cu actorul. Acestea trebuie să aibă un impact!

Dar ce înseamnă acest impact și cum să pui mesaje clare în fotografiile tale?

În primul rând uită de glamour, Instagram și multe filtre.

Scopul fotografiilor este să te prezinte pe tine ca actor, nu să seducă privitorul.

Directorii de casting, regizorii sau orice alt tip de potențial client vor să te vadă cât mai firesc și natural, nu cu filtre și efecte.

Cum poți transmite ceva despre tine prin pozele de casting?

În primul rând prin expresie iar mai apoi prin cromatică, lumini, vestimentație și nu în ultimul rând, chimia cu fotograful pe care ți-l alegi.

1. Expresia

Poți încerca mai multe expresii și poziții. Standard, casual și încă două, trei care să îți reprezinte cel mai bine setul de gesturi/expresii/mimică pe care le stăpânești cel mai bine.

Dacă îți dorești roluri dramatice sau mizezi pe un râs sau un zâmbet larg, atunci include aceste expresii.

2. Cromatică și lumini

Nu uita că tu trebuie să fii în prim plan. Cromatica trebuie să fie cât mai neutră, luminile să te pună în evidență și nimic din cadru să nu „fure ochiul”.

Tu ești punctul central am fotografiei. Poți avea atât poze color cât și alb negru, atât în lumina de studio cât și în lumină naturală. Nu știi niciodată ce tip de poze îți poate cere cineva pentru un proiect, așa că mai bine le faci pe toate.

3. Vestimentația

La fel ca în cazul cromaticii, nu te stresa să arăți cele mai bune haine. Reacția privitorului trebuie să fie legată de tine, nu de o piesă vestimentară. Nu vrei să prezinți moda.

Poartă haine în care te simți confortabil, haine fără pattern-uri complicate, fără linii/buline sau orice alt model prea încărcat. Ca și culori, alege culori neutre sau cele care te evidențiază cel mai bine, dar nu închiria costume de teatru, nu exagera cu vestimentația.

4. Relația cu fotograful

Începe prin a-ți alege un fotograf, studiază piața și alege-l pe cel care ți se pare ca ți se potrivește cel mai bine prin stilul pe care-l abordează. Nu te grăbi, trebuie sa existe chimie între fotograf și actor.

Este ca o relație, dacă nu vă simțiți confortabil unul cu celălalt, asta se va vedea în poze oricât de bună e tehnica fotografului sau expresia ta.

Nu în ultimul rând, actualizează-ți constant setul de fotografii. Dacă ai slăbit, te-ai îngrășat, ți-ai lăsat barbă sau ai schimbat coafura, totul trebuie să fie mereu actualizat. Nu vrei să te aleagă cineva pentru o imagine și apoi să nu te mai recunoască în realitate.

The Cast List îți oferă toate serviciile dedicate unui profil de actor.

Pentru că vrem să ai un profil complet, realizat la cele mai bune standarde, îți putem oferi si ședințe foto  create de către specialiștii noștri, prezentări video ori showreel, și bineînțeles consiliere profesională, atunci când simți că ai nevoi

Nu mai aștepta,

BE on The Cast List!

Creează-ți profilul acum și pregătește-te pentru o experiență revoluționară de casting!