De ce și pentru ce un “About me Video”?

This article is available only in Romanian.

De ce încă un video? Da, ai un reel sau poate nu (și atunci cu atât mai mult ar fi bine să ai un About me video) și te întrebi de ce să mai faci încă un video cu tine? Pentru că acesta este altfel, este cu tine natural, tu pur și simplu, nu într-un rol, despre cum ești tu ca om.

Dacă ai avea 5 minute la dispoziție cu regizorul tău preferat, ce i-ai spune despre tine? Ei bine, despre asta este acest video, pornește camera/telefonul (da, nu e nevoie de nimic complicat sau prelucrat) și vorbește despre tine ca și când în fața ta ar fi acest regizor. Nu se știe niciodată când va fi accesat chiar de el! :)

Da, regizorii sau producătorii vor să știe și cum ești tu ca om! De multe ori ei întreabă directorii de casting despre personalitatea actorului sau cât este de deschis, entuziasmat sau dificil ca persoană, nu numai despre talent, pentru că și aceste detalii ale personalității lui contează.

Uneori când ajungi pe shortlist și lupta se dă între doi actori dintre care regizorului îi este foarte greu să aleagă, se poate ca decizia finală să fie influențată inclusiv de aceste aspecte, de cum ești tu în realitate, ce tip de personalitate ai, cât ești de serios, punctual sau flexibil în lucru și ce e mai bun decât un “About me video” pe care să îl deschidă regizorul? Prezintă-te tu, nu lasă acest detaliu important la latitudinea directorului de casting care poate nici nu te cunoaște atât de bine, ori nu cunoaște fix acele calități ale tale despre care tu ai vrea să se știe.

Așadar, treci la treabă :), iată câteva informații despre “About me video” de care să ții cont:

  • un video de maxim 2 minute în care trebuie să-ți arăți personalitatea, adică să nu interpretezi, să fii tu; știm că nu este atât de ușor pe cât pare, pentru că în general actorul este antrenat să interpreteze, nu să-și arate propria personalitate, totuși, acest “About me video” este despre tine ca om, abține-te să joci, fii doar tu, relaxat, natural;
  • nu există reguli în ceea ce privește calitatea imaginii sau alte aspecte tehnice, îl poți face și cu telefonul, doar să ai lumină bună și un fundal neutru, de preferat, dar la fel de bine îl poți face și cu telefonul mergând pe stradă, dacă acest lucru te-ar defini mai tare;
  • nu există o descriere clară ce anume trebuie să conțină, poți spune la liber tot ce dorești tu, ce consideri tu relevant despre tine sau ceea ce ți-ar plăcea ca alții să știe despre tine, câteva sugestii: ce pasiuni ai, ce calități te definesc, un loc în care ți-ar plăcea să călătorești și de ce acolo, o întâmplare care te-a marcat și cum, de ce te-ai făcut actor.

Succes în realizarea lui, avantajul este că îl poți face de mai multe ori până îți iese cea mai bună variantă! :) Suntem cu ochii pe profilul tău, abia așteptăm să îl vedem, să te cunoaștem! :)

Dacă ai nevoie de profesioniști, The Cast List îți oferă și serviciile opționale, ca suport pentru realizarea de materiale, About me video, Self-tape-uri ori Casting Coach, în studioul foto-video al platformei, cu ajutorul unuia dintre directorii noștri de casting. Îți oferim consiliere profesională și suport pe tot timpul procesului de realizare a acestor materiale. Dacă îți dorești să vorbim, scrie-ne pe: contact@thecastlist.com.